VIJESTI S KLIZALIŠTA

1./4. TJEDAN 19.-24.12.2022.

LEDENA SEZONA 1.

Otvoreno povijesno Hvarsko klizalište na najsunčanijem otoku u Hrvatskoj

 

U ponedjeljak 19.12.2022. godine 200-ak Hvarana okupilo se oko prvog povijesnog klizališta na najtoplijem hrvatskom otoku kako bi im Pingvin Toma i službeno otvorio 160 četvornih metara “Leda na Pjaci”. Hvarani su tako dobili dosad neviđenu zimsku atrakciju, koju je gradska vlast iznajmila za 90-ak tisuća kuna i pozvala Pingvina da prilagodi program klizališta za potrebe svojih građana.
S otvaranjem klizališta započeo je program KLIZATI JE LAKO, TO MOŽE SVAKO za sve uzraste; najmlađe klizače, one malo spretnije hokejaše/ice, za odrasle i, ono najvažnije, početak priprema za ZIMSKE IGRE PINGVIN, koje će se održati na kraju sezone sredinom siječnja 2023.

Nemoguća misija ili se i čuda događaju. Što je istina a što mit?
Previous
Next

Ukoliko ste mislili da je klizanje na Hvaru nemoguća misija, Pingvin vas želi izvjestiti o bitnoj činjenici zašto klizalište tako dobro “drži led”. Tajna je u tome što se forski led nalazi u sjeni čitav dan, a takvu mikrolokaciju nema niti jedno klizalište u Hrvatskoj. Primjerice, klizalište na Tomislavcu u Zagrebu i na Prokurativama u Splitu imaju lošiju poziciju jer se led počinje topiti prije kada je izložen direktnim zrakama sunca na temperaturama višim od 12 stupnjeva Celzijusa. Za razliku od Zagreba i Splita, hvarsko klizalište može imati savršen led za klizanje i na temperaturi od 15 stupnjeva Celzijusa. Potrošnja struje za klizalište u Hvaru, upravo radi pozicije na kojoj je postavljeno, na taj je način svedena na minimum pa se s ponosom možete pohvaliti o vjerojatno energetsko-ekološki najprihvatljivijoj varijanti klizališta u Dalmaciji, ako ne i u Hrvatskoj. Stoga ne propustite doživjeti zabavu na ledu.

 

Dođite i zabavite se, pozdrav od Pingvina

ŠKOLA KLIZANJA 60-ak Hvarana upisalo školu klizanja na dan otvaranja klizališta

 

Djeco i odrasli, ljubitelji klizanja svih uzrasta koji želite naučiti osnove klizanja, čujte i počujte – učimo Vas stabilnosti na ledu, dizati s leda, klizati unaprijed, unatraške, kočiti i skretati (kanada i vjenčić).

 

U prvih tjedan dana rada klizališta uspješno smo educirali više od 60 osoba. Najmlađa polaznica škole klizanja imala je samo 3 godine, a najstariji je bio klizač od +55 godina. Na zaleđenoj Pjaci cilj nam je naučiti klizati barem 200 osoba do kraja ove sezone.

Previous
Next

Share this: